Web Analytics Made Easy - Statcounter

زاهدان- در حالی که بنا بر اعلام سازمان آمار و معاون توسعه مدیریت و منابع انسانی استاندار سیستان و بلوچستان نرخ بیکاری این استان ۱۱ و نیم درصد عنوان می شود اما نمایندگان مردم در مجلس شورای اسلامی اعتقاد دارند که این نرخ افزون بر ۴۵ درصد است.

قدس آنلاین-گروه استان ها: ۲۱ تیرماه سال ۹۳ بود که اعلام شد دولت برای تبدیل سیستان و بلوچستان به قطب اشتغال‌زایی و توسعه کشور عزم جدی دارد.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!
محمد نهاوندیان، رئیس دفتر و سرپرست نهاد ریاست جمهوری در جلسه توسعه و سرمایه‌گذاران سیستان و بلوچستان با اشاره به اهتمام و عزم جدی دولت تدبیر و امید برای تسهیل شرایط سرمایه‌گذاری بخش خصوصی در راستای توسعه این استان، اظهار کرد: دولت در عزم خود برای تبدیل سیستان و بلوچستان به قطب بزرگ اشتغال‌زایی و توسعه کشور مصمم و جدی است. حال با وجود گذشت سه سال از این وعده نمایندگان مردم در مجلس شورای اسلامی معتقدند که حتی بستر های لازم . مطالعات کافی برای ایجاد اشتغال در استان انجام نشده تا چه برسد به اقدام و عمل! ایجاد اشتغال شعار است حسینعلی شهریاری نماینده مردم زاهدان در مجلس شورای اسلامی از جمله افرادی است که در این رابطه بیان می کند: آماری که دولتمردان در خصوص بیکاری کل کشور مطرح می کنند ۱۲ درصد است که از نظر آنها، فردی که یکساعت هم کار کند شاغل محسوب می شود که این قابل قبول نیست باید آمار بومی سازی شود بعد شعار داد زیرا برخی استان های کشور با نرخ بالای بیکاری مواجه هستند. نماینده مردم زاهدان در مجلس شورای اسلامی نرخ بیکاری در استان را بالای ۴۵ درصد می داند و یادآور می شود: تاکنون اتفاق جدیدی در حوزه اشتغال و ایجاد شغل رخ نداده اگر وضع بدتر نشده باشد بهتر هم نشده است. شهریاری با بیان این مطلب که دولت فقط شعار می دهد ادامه می دهد: با وضعیت موجود دولت امیدی به اشتغال جوانان در سیستان وبلوچستان نیست. وی با اشاره به اینکه وزارت تعاون، کار و رفاه اجتماعی اقدام به ثبت نام افراد برای کارآموزی می کند بیان کرد: شاید این عمل در چند استان کشور که صنایع بزرگ دارند محقق شود اما در استان هایی مانند سیستان وبلوچستان که صنعت و کارخانه ای وجود ندارد این مهم عملی نخواهد شد و این قبیل موارد بیشتر شبیه به شعار است که دولت می دهد؛ شعارهایی که برای گرفتن رای بود و مردم این استان به آن رای دادند. وی ادامه داد: دولت باید همت جدی داشته باشد، در سیستان وبلوچستان بر خلاف سایر استان های کشور تشکیلات اداری حدود ۵۰ درصد است که اگر دولت همت می کرد و همین تشکیلات سازمان دستگاه های دولتی را می داد شاید تغییری در وضعیت تحصیلکرده های استان رخ می داد که متاسفانه دولت در این زمینه هم به طور جدی عمل نمی کند و فقط شعار می دهد.

نقشه راه نداریم در این بین حبیب‌ الله دهمرده نماینده مردم زابل در مجلس شورای اسلامی از بلاتکلیفی و سرگردانی مسئولان در حوزه اقدام و عمل خبر می دهد. این نماینده مجلس معتقد است: سیستان و بلوچستان در زمینه «کشاورزی»می‌تواند به یکی از قطب‌های کشور تبدیل شود زیرا این استان چهارفصل و دارای آب و هوای متفاوت است که این برای کشاورزی یک ویژگی بسیار خوب است اما تاکنون به آن درست پرداخته نشده است. وی با اشاره به این موضوع که جاذبه های طبیعی و گردشگری خود می تواند صنعتی درآمدزا و پر اشتغال برای استان به همراه بیاورد بیان می کند: متاسفانه تاکنون از هیچ یک از ظرفیت های خدادادی این استان به درستی بهره گرفته نشده است. وی عنوان می کند: ما وقتی بیان می‌کنیم اینجا بهشت باستان‌شناسان است باید زیرساخت کار برای پیشرفت حوزه باستان‌شناسی و گردشگری در استان مهیا شو و این استان به مقصد گردشگران تبدیل شود اما متاسفانه به دلایل مختلف این امر تاکنون محقق نشده وهنوز به مرحله مطالعات هم نرسیده‌ایم چه برسد به عمل! دهمرده مرز را نیز یکی از پتانسیل های مهم برای بهره برداری و ایجاد اشتغال می خواند و بیان می کند: به دلیل هم‌مرز بودن با ۲ کشور پاکستان و افغانستان ابتدا ضروری است تا مطالعات دقیقی انجام شود که چه محصولاتی باید به این کشورها صادر شود و چه استفاده‌هایی باید از این مرز انجام شود. وی با اشاره به اینکه اقتصاد بسیاری از مردم این منطقه را می توان با مرز گره زد اظهار می کند: اما در مقابل مشاهده می شود مرزی که می‌تواند اشتغال‌زا باشد را بسته اند! وی داشتن مطالعه ، برنامه ریزی و نقشه راه برای توسعه را از اهم واجبات می خواند و ادامه می دهد: در هر سرزمینی بسته به ظرفیت‌ها و ویژگی‌هایی که دارد سرمایه‌گذاری صورت گیرد و لذا باید بستر های لازم را برای تولید آماده کرد و سپس توقع اشتغال داشت.

منبع: قدس آنلاین

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.qudsonline.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «قدس آنلاین» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۱۳۸۴۸۹۴۷ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

کاهش ۸ درصدی نرخ بیکاری در استان مرکزی طی سال گذشته

به گزارش خبرنگار مهر، جمشید امیدی پیش از ظهر سه‌شنبه در جشنواره امتنان استان مرکزی اظهار کرد: مراسم هفته کارگر امسال از چندین هفته قبل با فراخوان جشنواره امتنان آغاز شده و از ۱۰ مهر تا یکم آذر سال گذشته ۴۴۰ کارگر، ۵۹ گروه کار و ۱۲۱ واحد از استان مرکزی در این سامانه ثبت نام کردند.

مدیرکل تعاون، کار و رفاه اجتماعی استان مرکزی با اشاره به انجام ۱۰۸ بازدید میدانی توسط کمیته ارزیابی تصریح کرد: ارزیابی ها منجر به انتخاب ۸ واحد نمونه، ۳ کارگر نمونه و ۲ گروه کار نمونه شد که این افراد تجلیل می شوند همچنین امسال برای نخستین بار یک کارگر نخبه ملی و واحد نمونه ملی از استان مرکزی انتخاب شد.

وی مهمترین شاخص‌های مورد ارزیابی در جشنواره امتنان را، اختراع و نوآوری، ارزآوری، بهره‌وری، میزان اشتغال، مسایل زیست محیطی و انتقال تکنولوژی و بومی سازی، عنوان کرد.

نرخ بیکاری مرکزی ۸ درصد کاهش یافته است

امیدی بیان کرد: نرخ بیکاری استان از ۷.۸ درصد در سال ۱۴۰۰ به ۷ درصد در سال گذشته رسیده که ۸ درصد کاهش داشته است.

وی با اشاره به اینکه استان مرکزی در جذب تسهیلات و اشتغال زایی رتبه اول و دوم را دارد، گفت: سال ۹۶ شاغلان استان ۴۲۵ هزار نفر بوده که تا سال ۹۹ روند نزولی داشته و ۵۱ هزار فرصت شغلی در این بازه زمانی از دست رفته است.

امیدی گفت: از سال ۱۴۰۰ روند فرصت شغلی صعودی بوده تا سال گذشته که ۱۵ هزار و ۷۲۰ شاغل اضافه شده است.

امیدی بیان کرد: ضریب پوشش بیمه تامین اجتماعی استان ۶.۵۶ درصد نسبت به سال ۹۹ رشد داشته است.

بازنشستگی ۱۰ هزار نفر از بیمه شدگان مرکزی

وی تاکید کرد: شمار بیمه شدگان اجباری نیز در مایان بهمن سال قبل نسبت به پایان بهمن سال ۱۴۰۱ بالغ بر ۷.۱۷ درصد افزایش داشته است همچنین در این مدت ۱۰ هزار نفر نیز بازنشسته شده اند.

امیدی تاکید کرد: شمار کارگاه های فعال در پایان بهمن ماه سال ۱۴۰۲ نسبت به پایان بهمن ۱۴۰۱ به میزان ۶ و ۲۵ صدم درصد معادل هزار و ۴۸۲ کارگاه افزایش یافته است. تعداد کارگاه‌های فعال استان مرکزی نسبت به سال ۹۹، شاهد افزایش هشت درصدی است.

امیدی تاکید کرد: سال ۱۳۹۹ به میزان ۴ هزار و ۵۶۵ نفر بیمه بیکاری دریافت می کرده اند که پایان سال گذشته به ۲ هزار و ۹۴۲ نفر رسیده است.

وی ییان کرد: بر اساس نتایج حاصل از پایش ملی محیط کسب و کار ایران در بهار ۱۴۰۲، استان مرکزی با پنج و ۱۷ دهم درصد مقام اول را کسب کرد و استان‌های زنجان و آذربایجان غربی در رتبه‌های دوم و سوم قرار گرفتند.

مدیرکل تعاون کار و رفاه اجتماعی استان مرکزی گفت: تعداد مجوزهای صادر شده مشاغل خانگی این استان در سال گذشته به چهار هزار و ۵۸۷ مورد رسید.

کد خبر 6092891

دیگر خبرها

  • سیستان و بلوچستان بعد از سیل (عکس)
  • کاهش ۸ درصدی نرخ بیکاری در استان مرکزی طی سال گذشته
  • فیلم| اعترافات عضو گروهک تروریستی انصارالفرقان در سیستان و بلوچستان
  • رشد ۲۲ درصدی تعاونی‌های زنان در دولت سیزدهم
  • (تصاویر) آبتنی کودکان در سیل سیستان و بلوچستان
  • رشد بیش از ۲۲ درصدی تعاونی‌های زنان در دولت سیزدهم
  • حمایت بسیج سازندگی از مهارت آموختگان آموزش فنی و حرفه‌ای سیستان و بلوچستان
  • نرخ بیکاری در قزوین به ۴.۷ درصد کاهش یافت
  • مازندران پایین‌ترین نرخ بیکاری در کشور را دارد
  • امدادرسانی سپاه و‌ ارتش در سیل سیستان و بلوچستان