Web Analytics Made Easy - Statcounter

به گزارش خبرنگار حوزه اخبار داغ گروه فضای مجازی باشگاه خبرنگاران جوان؛ پهناورترین استان کشور سیستان و بلوچستان است که در جنوب شرقی ایران قرار دارد. این استان از دو ناحیه سیستان و بلوچستان تشکیل یافته است و از لحاظ طبیعی با یکدیگر کاملاً متفاوت می باشند.

قسمت شمالی سیستان است از آبرفت‌های دلتای قدیمی و فعلی رود هیرمند تشکیل شده و همچنین زادگاه رستم دستان قهرمان حماسی شاهنامه است.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

ناحیه بلوچستان منطقه ای وسیع و کوهستانی است که شمال آن کویر لوت و جنوب آن دریای عمان است. مرکز سیستان و بلوچستان  زاهدان است. این شهر بر سر راه کرمان به مشهد، کرمان به چابهار و نزدیک مرز پاکستان و افغانستان واقع شده است. این بخش که از نظر توسعه جز محروم ترین مناطق ایران است دارای دیدنی ها و اماکن تاریخی است که کمتر مورد توجه واقع شده اند.

روستای درک

اگر می خواهید رمل های شنی، نخل های سر به فلک کشیده و آبی دریا در یک قاب و کنار هم ببینید حتما سری به روستای درک زرآباد بزنید. بر خلاف تصوراتی که از سفر به سیستان و بلوچستان وجود دارد، سفر به روستای درک یکی از امن ترین گشت و گذارها در تمام ایران است. تماشای غروب در این ساحل جلوه خاص و بی تکراری را برای شما به ارمغان می آورد و تپه های شنی درک بهشتی برای آفرود بازها به وجود آورده است. برای رسیدن به درک می توانید از سمت استان هرمزگان و شهر بندرعباس به سمت درک حرکت کنید و با عبور از بندر میناب و بندر جاسک خود را به این روستا برسانید. یا از سمت استان سیستان و بلوچستان به سمت چابهار و کنارک حرکت کرده و راه روستای زرآباد را در پیش بگیرید و حدالامکان از مردم محلی کمک بگیرید. توجه داشته باشید برای اقامت در روستا حتما چادر و مواد خوراکی به همراه داشته باشید چون روستای درک از مراکز خرید و پمپ بنزین ها بسیار دور است.

کوه های مریخی یا مینیاتوری چابهار

کوه های مریخی چابهار جلوه ای شگفت انگیز از طبیعت ایران هستند که تصویری از مریخ را در ذهن تداعی می کنند و جاده ای که شما را به کوه های مریخی می رساند یکی از زیبا ترین جاده های ایران به شمار می رود. این کوه ها حدود ۴۰ تا ۵۰ کیلومتر بعد از شهر چابهار قرار دارند و از رسوب موجودات دریایی مثل سخت‌پوستان و ماهی‌ها و ماسه و خاک رس تشکیل شده و به سبب فرسایش همچون اشکالی شبیه به ناهمواری های سطح مریخ به نظر می رسند. کوه های مریخی دقیقا در سمت چپ جاده چابهار به گواتر قرار دارند و شما می توانید از یک سو کوه های مریخی و در سوی دیگر ساحل و دریا را ببینید و توجه داشته باشید این تجربه تنها در چابهار به حقیقت می پیوندد. تالاب صورتی و دهکده ۲۵۰۰ ساله تیس و همچتیت گل فِشان نیز از دیدنی های اطراف این منطقه به شمار می روند.

گل افشان

این اثر طی یک پدیده مرفولوژیکی ایجاد شده که بیانگر فعالیتهای تکتو نیکی منطقه است و مردم محلی به آن بولوبولو می گویند. گل خروجی از این تپه به رنگ خاکستری فشرده و سرد از جنس رس و مارن به همراه گاز می باشد و هنگام خروج گل صدایى همانند شلیک تفنگ ازآن به گوش مى رسد. دوره تناوب این پدیده نادر و زیبا ده تا پانزده دقیقه است.گلفشان کنارک مهمترین گلفشان ناحیه کرانه بلوچستان است.

شهر سوخته

این شهر تاریخی در 56 کیلومتری زابل و در جاده‌ی زابل و زاهدان قرار گرفته است. قدمت این شهر به 3200 سال قبل از میلاد می‌رسد و مردم آن بین سال‌های1800 تا 3200 قبل از میلاد در این شهر ساکن بوده‌اند. به علت آتش سوزی گسترده که در آن اتفاق افتاده بوده است آن را شهر سوخته نام گذاری کرده‌اند. در شهر سوخته خرابه‌های قدیمی و موزه قرار دارد. مهم ترین آثار معماری در شهر سوخته خانه‌های پلکانی و بنای کاخ سوخته است. گفته می شود اولین جراحی مغز، کشف اولین چشم مصنوعی در شهر سوخته انجام شده است و همچنین اولین انمیشین و تصویر متحرک که در آن بزی به بوته نگاه می‌کند و از روی آن می‌پرد در شهر سوخته کشف شد. زمان بازدید در شش ماهه اول سال ساعت 8 تا 12 و 16 تا 20 و در شش ماه دوم سال 8 تا 12 و 15 تا 19 است. صبح‌های جمعه شهر سوخته تعطیل است.

قبرستان هفتاد ملا

این قبرستان در روستای تمین قرار دارد و قدمت آن به 800 سال قبل باز می گردد. بعضی بر این باورند که اینجا محل دفن موبدان زرتشتی است که بعد از حمله اعراب به این منطقه پناه بردند و برخی میگویند به علت قرار گرفتن منطقه در مسیر رودخانه، اجساد را در ارتفاعات دفن می کردند تا از سیل در امان باشند. برای ساخت قبرها از سبک معماری مقبره کورش در پاسارگاد الهام گرفته اند. قبور به شکل مستطیل و دو طرف آن به وسیله خشت خام بالا آورده شده، مثل صندوقچه، و اجساد را داخل آن قرار داده و قبور را به صورت مسطح ساخته‎اند.

دریاچه سر دریا

این دریاچه طبیعی در دامنه های جنوبی کوه تفتان قرار دارد. آب شیرین این چشمه در گرم ترین روزهای سال نیز سرمای خود را حفظ می کند. با اقامت در زاهدان می توانید در یک سفر یک روزه از این دریاچه دیدن کنید. اگر هم دوست دارید در طبیعت بمانید می توانید کمپی برپا کنید. شاید هم خوش شانس باشید و بتوانید در کنار عشایر یک شب را بگذرانید. در کنار دریاچه قدم بزنید و از مناظر طبیعی لذت ببرید و هم تجربه ی جدیدی از کوهنوردی در رشته کوه تفتان داشته باشید.

ره آورد و غذاهای محلی

سوزن دوزی، خامه دوزی (خمک دوزی)، سکه دوزی و آینه دوزی، حصیر بافی، نمد مالى، خراطی، خولک بافی، سیس بافی، سفال گری، دودنی بافی تنها نمونه هایی از هنر دست مردمان سیستان و بلوچستان است.

چانگال، تنورچه یا ترون چه، تباهگ، دوغ پا، کشک زرد زابلی (کشک سیستانی)، اوجیزک، آبگوشت سیستانی (زابلی) با ادویه مخصوص، آبگوشت ماهی؛ لنجو و ترشی‌جات یا چتنی از غذاهای محلی این استان هستند.

پیشنهاد

در صورت اقامت بیشتر در این دیار حتما سری به کوه خواجه، آسیاب بادی و قلعه مچی،قلعه کنت، قلعه سب، دره نگاران، غار لادیز، قلعه پرتغالیها و آبشارهای تاسکان، کلگان، کوهک،  پیپ (گواتامیچ )، گلیک، پالیزوک و آبند ساربوک بزنید.

دانلود مسیرهای عمومی گردشگری استان سیستان و بلوچستان

در این فایل که به صورت PDF ارائه شده است شناسه مسیرهای عمومی گردشگری استان معرفی شده اند. این شناسه ها توسط معاونت گردشگری سازمان میراث فرهنگی ، صنایع دستی و گردشگری تهیه و ارائه شده است. برای دانلود روی نقشه استان سیستان و بلوچستان کلیک کنید.

انتهای پیام/

نوروز در سیستان و بلوچستان

منبع: باشگاه خبرنگاران

کلیدواژه: نوروز سیستان و بلوچستان

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.yjc.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «باشگاه خبرنگاران» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۱۷۷۸۲۶۶۸ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

(عکس) روایت غم‌انگیز رسول خادم از گفتگو با دختر پابرهنه

رسول خادم پیشکسوت کشتی ایران که این روزها در کنار مردم سیب‌زده سیستان و بلوچستان حضور دارد با انتشار تصاویری از یک دختر پابرهنه نوشت:

ازش پرسیدم؛ خواهرته؟!

سرش رو به طرف بالا تکون داد، یعنی نه …!

گفتم؛ اینا وسایلِ خونه شماست؟ رو فرشی و کاسه و … اینایی که روی زمین افتاده رو میگم؟

نگام کرد …!

یه هو دیدم چشاش پُر اشک شد …

به هم ریختم! آخه این چه سوالی بود من کردم!

اشک آرام از گونه اش روان شد …

اصرار من به اینکه درست میشه دختر عزیزم هم، هیچ فایده‌ای نکرد …

پای برهنه …

بچه به بغل …

روی گِل‌ها …

با چشم گریون …

قدم برداشت و رفت …

ششم اردیبهشت ۱۴۰۳ خورشیدی

سیستان و بلوچستان

روستا‌های اطراف شهرستان کُنارک

 

 

دیگر خبرها

  • سیستان و بلوچستان بعد از سیل (عکس)
  • تامین زمین برای ۹۰ هزار واحد مسکن ملی در سیستان و بلوچستان
  • میانگین بارش سال زراعی سیستان و بلوچستان مثبت شد
  • فیلم| اعترافات عضو گروهک تروریستی انصارالفرقان در سیستان و بلوچستان
  • (عکس) روایت غم‌انگیز رسول خادم از گفتگو با دختر پابرهنه
  • (تصاویر) آبتنی کودکان در سیل سیستان و بلوچستان
  • نمایشگاه اکسپو فرصتی برای ارائه ظرفیت‌های سرمایه گذاری سیستان و بلوچستان
  • ظرفیت‌های صادراتی سیستان و بلوچستان کانون توجه سرمایه گذاران
  • جابه جایی بیش از ۳ میلیون و ۶۰۰ هزار تن کالا در سیستان و بلوچستان
  • امدادرسانی سپاه و‌ ارتش در سیل سیستان و بلوچستان